Ventilatie

Goed ventileren is nodig voor uw gezondheid, toch gebeurt dit vaak onvoldoende. Een op de tien woningen heeft schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventilatie kan dus beter.

In veel woningen schuilt meer gevaar voor de gezondheid dan men lief is. Zonder goede ventilatie wordt een ruimte muf, stoffig en vochtig. Een ideaal klimaat voor mijten en schimmels om in te gedijen. Naast het feit dat een slechte ventilatie vochtplekken in muren en plafonds veroorzaakt, is het ook slecht voor de gezondheid.
Daar hopen vocht en bepaalde stoffen zich in op en dat kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma en allergische reacties. Veel klachten van mensen kunnen te maken hebben met een vervuild ventilatiesysteem. Cara, hooikoorts, pollenallergie en dergelijke kunnen het gevolg zijn van de slechte luchtkwaliteit in uw woning of bedrijf.

Slechte ventilatie zorgt gewoon voor gezondheidsproblemen. Dat blijkt telkens weer uit onderzoek. Beter is het om te zorgen voor een constante ventilatie.

Vroeger ging luchtverversing in huis vanzelf, via naden en kieren. Maar in moderne kierdichte huizen gebeurt dat niet en is andere ventilatie nodig. Vuile lucht moet het huis uit en schone lucht moet aangevoerd worden. Vervuilde lucht in huis versterkt allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen, zeker bij ouderen en mensen die al ziek zijn.
Ventilatie verlaagt de concentratie vervuiling in de lucht; helemaal te voorkomen is vervuiling niet. Ventilatie kost wat energie, maar het is geen verspilling: het is hard nodig voor uw gezondheid.


Wilt u weten hoe u uw ventilatie kunt verbeteren? Vraag advies op maat!
Matthijs Klimaattechniek helpt u graag bij het inspecteren en reinigen van uw ventilatiekanalen.

 

 

Matthijs klimaattechniek staat voor:

Icon1

Wij staan garant
voor kwaliteit

Icon2

Gemotiveerde en
professionele medewerkers

Icon3

Vakwerk voor
uw geld

Icon4

Ruim 20
jaar ervaring

Icon5

Flexibele en snelle
dienstverlening